Pages

Wednesday, June 22, 2011

Jepun - Conceited Detective@Unubore Deka

  • Title: うぬぼれ刑事
  • Title (romaji): Unubore Deka
  • Also known as: Conceited Detective
  • Tagline: あなたを僕と結婚するの刑に処す。
  • Tagline (romaji): Anata o Boku to Kekkonsuru no Kei ni Shosu.
  • Tagline (English): I sentence you to marry me.
  • Format: Renzoku
  • Genre: Suspense love comedy
  • Episodes: 11
  • Broadcast network: TBS
  • Broadcast period: 2010-Jul-09 to 2010-Sep-17
  • Air time: Friday 22:00
  • Theme song: NaNaNa (Taiyo nante Iranei) by TOKIO
    • Insert song: Ichiban Kirei na Watashi o by Nakashima Mika
Sinopsis
Seorang detektif berumur 30 tahun dan masih bujang (Nagase Tomoya), berasakan dirinya sangat popular di kalangan wanita,lalu digelar 'unubore' oleh rakan-rakannya. Dia seorang yg sgt romantik dan sentiasa terjatuh cinta pandang pertama dgn penjenayah wanita. Dia akan menyiasat wanita tersebut dan akhirnya dpt membuktikan bahawa wanita itu penjenayah. Namun dia tidak akan sanggup utk menangkap wanita tersebut, lalu memberi kata dua,samada mereka mahu berkahwin dengannya ataupun mahu masuk penjara.

hahaaa.....hahaha...
eh dah boleh mula kritik ke?
cerita kelakar.
best.
kelakar.
best.

hahaa..
ok.
dah, boleh stop.

hero cerita ni berlakon di dalam cerita My Boss My Hero.
dah boleh agak dia ni suka genre komedi..
muka pun semulajadi kelakar... :)

lagu tema nampaknya dia yg menyanyi.
sebab dia ada band bernama TOKIO dan dia adalah penyanyi utama dan juga pemain gitar.
suara sedap.rock.

tp menari kelakar.
kalau nak tahu kena tonton sendiri.

kes-kes nya tak susah sebab kita dah tahu siapa penjenayah.
cuma cara dia tangkap penjenayah,

tunjukkan bukti,
dan merayu supaya kahwin dgn dia ,
itu yg mesti kena tengok sendiri.

Jangan lupa beli @ download cerita ini.

Selamat Menonton..!

p/s:dia juga berlakon cerita Karei naru Spy.

No comments:

Post a Comment