Pages

Monday, June 20, 2011

Jepun - My Boss My Hero

  • Title: マイ★ボス マイ★ヒーロー
  • Title (romaji): My Boss, My Hero
  • Format: Renzoku
  • Genre: School drama, comedy
  • Episodes: 10
  • Viewership rating: 18.91
  • Broadcast network: NTV
  • Broadcast period: 2006-Jul-08 to 2006-Sep-16
  • Theme song: Sorafune by TOKIO
Sinopsis
Mengisahkan seorang pewaris 'yakuza' Sakaki Makio, lakonan Nagase Tomoya, yg berumur 27 tahun. Dia seorang yg bodoh sehingga ayahnya memaksa dia sambung belajar dan mesti berjaya,jika mahu mengambil alih syarikat ayahnya kelak. Jika tidak adiknya, Mikio akan menggantikan tempatnya sebagai pewaris.Makio mesti merahsiakan kedudukannya dalam tempoh persekolahan dan jika rahsianya terbongkar, dia perlu menamatkan pengajiannya dan hilang harapan utk menjadi pewaris ayahnya.

Ini cerita mmg sudah lama tengok. 
Rasanya masa masih bergelar student di U. 
Cerita ni hubby (masa tu boyfriend) yg share..

Dicadangkan utk org yg suka cerita yg tiada motif dan gila-gila. 

Masa tu kami berdua pun jenis gila-gila (sekarang pun same !) , so tgk cerita ni dgn roommate pun layan jugaklah..

Yg best semestinya disebabkan oleh yakuza.. 

oh saya sungguh minat cerita yg otai - otai. 
kalau ada mafia pun best
tak tahu sebab apa.. tak pelik rasanya, kan?

Ramai yg minat cerita ni sebab jalan ceritanya simple dan tidak memeningkan kepala.
Yg menariknya kerana menceritakan yakuza yg sambung belajar kerana sgt bodoh ?!

Siapa kata bodoh susah di ajar ? 

nak seribu daya. 
jangan sampai org memperlekehkan kita kerana kurangnya ilmu pengetahuan. 
orang jahat pun kena pandai juga.

seperti drama/filem terkini, byk cerita tentang kepandaian org jahat menggunakan akalnya utk menghancurkan org lain.

tapi cerita ni lain sedikit. apa yg lain? 

budak-budak sekolah suka genre mcm ni. 
suka tgk remaja-remaja kacak-cantik dlm drama berbentuk school comedy ini.

bolehlah merehatkan otak sambil menonton. 

kalau stress jgnlah tengok. 
nanti otak penat, terus hilang mood.

Selamat Menonton ..!

No comments:

Post a Comment