Pages

Tuesday, June 21, 2011

Jepun - Zettai Reido

  • Title: 絶対零度
  • Title (romaji): Zettai Reido
  • Tagline: 未解決事件特命捜査 / Mikaiketsu Jiken Tokumei Sousa
  • Format: Renzoku
  • Genre: Crime, Detective
  • Episodes: 11
  • Viewership rating: 14.4 (Kanto)
  • Broadcast network: Fuji TV
  • Broadcast period: 2010-Apr-13 to 2010-Jun-22
  • Theme songs:
    • Opening theme: Shadow behind by LOVE PSYCHEDELICO
    • Main theme: dry town by LOVE PSYCHEDELICO
Sinopsis
Sakuragi Izumi (Ueto Aya) ialah seorang sarjan polis yg bertugas di "Special Investigations Office". Pasukannya diminta menyiasat kes-kes lama yg masih tertangguh dengan menggunakan teknologi baru termasuklah kes org hilang.

Cerita jimat kos.
Suami saya cakap begitu kerana heroin dlm cerita ni tak balik rumah dia pun!

sangat rajin kerja dan pandai menganalisis kes di tempat jenayah dgn membayangkan keadaan ketika kejadian berlaku.

mula-mula dengar nama heroin, saya terfikir, dimana pernah nampak nama tu?
rupa-rupanya dalam komik Sinchan!
hebat juga Ueto Aya ni... menjadi pujaan Sinchan.. :)

Jalan cerita yg biasa kita nampak dlm drama Jepun.
yg berbezanya cumalah kategori kes yg diselesaikan iaitu cold case.

tempoh sesuatu kes ialah 15 tahun. 

jika lebih dari itu, penjenayah tidak boleh didakwa lagi. 
betul ke? maaf, saya tidak study law. 
hanya belajar dari Detective Conan dan juga drama Polis shj :)

apa-apa pun, cerita penyiasatan ini menarik minat kami.
Zettai Reido 2 akan keluar. 

tak sabar nak memiliki koleksi cerita menarik ni.

Selamat Menonton ..!

p/s: cerita ni tiada hero. nampak mcm semua jadi hero. :) teman lelaki 'Boss' juga berlakon cerita ini. dia suka baju warna terang.. !

No comments:

Post a Comment