Pages

Thursday, September 29, 2011

Inggeris - IT Crowd (Season 1-4)


Sinopsis:

Menceritakan kehidupan 2 orang pekerja IT di Syarikat Reynholm iaitu Roy, seorang yg pemalas dan Moss, seorang yg naif,bersama-sama ketua mereka Jen, yg tidak tahu apa-apa berkenaan IT  tetapi dipertanggungjawabkan utk mengetuai bahagian IT yg terletak di tingkat paling bawah di bangunan berkenaan.

Siapa yg tgk cerita ni,mesti taknak berhenti menonton sampai habis season..!

kami sendiri masih menunggu bila lah season 5 nak keluar sebab penggambaran dah dimulakan pada awal tahun ini..

apa yg bestnya cerita ni?
setiap season,tak byk episod..dlm 6-7 episod sahaja
tapi setiap episod sangat2lah kelakarnya..

mula-mula cerita ini dibuat pada zaman IT masih dipandang sebagai low class job.
ayat favorite dlm cerita ni mestilah "Have you tried turning it on and off again?"


haha...
taktahu nak cakap apa..
tapi wajib layan cerita ni bagi semua yg mahir atau ada ilmu tentang komputer..

episod yg paling best? ada banyak!
kalau search di internet,ada t-shirt yg dijual berdasarkan episod2 popular dlm cerita ni..
contohnya 'the internet' dan '0118 999 881 999 119 725 3'...
tak faham?
kalau tak faham kena lah tonton..!

Selamat Menonton..!

p/s: suami teringin nak beli t-shirt ni..takde jual kat malaysia rasanya... :)

No comments:

Post a Comment