Pages

Thursday, September 29, 2011

OvuView - Android

OvuView
 

ape kah ovuview ni?
nama dah omputih habis dah..
kalau nama melayu 'paparan ovulasi'

ovuview ni kegunaannya utk track tarikh ovulation...
khas utk pengguna smartphone android..
tak sure ada ke tidak dlm i-phone..


yg bestnya, boleh masukkan tarikh period & simptom
ovuview ni akan auto-calculate tarikh kita dijangka subur
lagi byk kita masukkan data,lagi accurate lah kiraan tu


semalam baru transfer data dari bulan mac-sept dalam henpon suami..
kalau ikut kiraannya,setiap bulan ovulasi selalunya terjadi hari ke 19 atau 21..


betapa ruginya sebab selama ni bergantung pada kiraan hari ke 17 atau 18..
rupa-rupanya setiap bulan tak sama tarikh ovulasi..
ini pengajaran yg bagus..


application ni simple je nak guna
mula-mula masukkan je tarikh kita period bagi setiap bulan
itu pun sepatutnya dah cukup...
kalau nak lagi power,masukkan juga temperature,weight,mucus,etc..
kalau ada intercourse jugak masukkan sekali
senang nak kira berapa hari yg sepatutnya kita kena berhubungan supaya kena dgn tarikh ovulasi tu...








siapa-siapa yg ada smartphone, jgn lepaskan peluang utk download dan guna application ni.
InsyaALLAH banyak kebaikannya...

No comments:

Post a Comment