Pages

Monday, October 3, 2011

Inggeris - Chuck (Season 1-4)



Sinopsis:

Mengisahkan seorang pekerja IT di pasaraya BuyMore yang terpaksa menjadi ejen apabila menerima emel mengandungi kod rahsia yg diberikan oleh rakan kolejnya, seorang CIA.

Chuck...

kalau suka komedi,cerita ni ada..
tapi penuh dgn watak2 seksi yg rasanya tak sesuai ditonton oleh umum..
tapi jalan ceritanya tak dinafikan,memang best

kan bagus kalau cerita ni CLEAN..
rugi satu bab..
apa yg best tentang cerita ni?
unsur komedi.
penyiasatan.
aksi.
kehidupan.

Sarah, ejen CIA yg bertanggungjawab utk menjaga Chuck,seorang yg serius dan seksi.
Casey, ejen NSA yg bertanggungjawab membunuh Chuck pada mulanya,tetapi berubah selepas menjadi rakan sepasukan Chuck dan Sarah.
ibubapa Chuck jugak ejen CIA..
sebab tu lah Chuck terpilih utk jadi CIA walaupun dia tidak ada kebolehan melainkan bab-bab komputer shj..
setiap season,ada agensi-agensi jahat yg CIA kena kejar.
agak kelakar,sebab orang2 jahat tu kebanyakannya bekas ejen CIA ataupun double agent..

orang US kalau nak buat cerita,nak tunjuk diorg baik jer.
ada byk episod dlm Chuck tunjuk pengganas Islam @ Asia Barat yg perlu CIA banteras bagi menyelamatkan DUNIA (who they want to kid?).

bengang jugak tengok,tapi anggap je bila mereka buat cerita mcm tu menunjukkan kebodohan mereka sendiri..

jika nak dibandingkan drama US dgn drama Asia lain seperti Jepun,Korea dan China, US dah jauh tertinggal dah..
sebab US suka buat cerita yg racist, dan menghasut orang supaya benci satu kaum.
memang tak bertamadun..

apa-apa pun,kalau nak layan,silakan.
tapi pandai2lah fast forward atau tutup mata bila sampai part yg kurang menyenangkan..
rugi kalau beli original box set..download je :)

Selamat Menonton..!!

No comments:

Post a Comment