Pages

Thursday, October 20, 2011

Jepun - Absolute Zero 2 @ Zettai Reido 2


  • Tagline: 特殊犯罪潜入捜査 / Tokushu Hanzai Sennyu Sousa
  • Format: Renzoku
  • Episodes: 11
  • Viewership rating: 13.0% (Kanto)
  • Broadcast period: 2011-Jul-12 to 2011-Sep-20
    • Opening theme: Shadow behind by LOVE PSYCHEDELICO
    • Main theme: It's You by LOVE PSYCHEDELICO
Sinopsis
Sakuragi telah ditukarkan ke "special crime investigations prevention department" dan dia dipertemukan dgn seniornya, Takigawa, yg bertanggungjawab mendidik Sakuragi utk dijadikan penggantinya. 

byk perubahan pada watak,plot..
jalan ceritanya pun dh lain
kalau dulu, pompuan tu boleh approach orang awam dgn identiti Polis

kali ni dia kena menyamar!
yeah...mmg terbaiklah taktik penyamarannya & taktik mengekori orang jahat..

mmg layan lah sebab lain dari lain..
kes nya tak susah sgt sebab dah boleh agak siapa jahat
yg bestnya nak tgk mcm mana dia jatuhkan org jahat tu
semua kena dibuat secara sembunyi2..

Takigawa,hero cerita ni ialah doktor zaman kuno yg berlakon dlm cerita Jinn..
dlm cerita ni,diorg asyik cerita pasal makanan/minuman berkhasiat jer
mcm2 jenis minuman pelik2 yg ditunjuk..
rasanya kat sini takde jual..huhu

sinambungan cerita dari  zettai reido 1,bolehlah dianggap memuaskan
rasanya lebih suka zettai reido 1 sebab lagi suka kes bunuh-bunuh..!
zettai reido 2 ada bermacam2 kes jenayah..

ape-ape pun, cerita yg bagus utk dijadikan koleksi..

Selamat Menonton..!

No comments:

Post a Comment