Pages

Tuesday, October 4, 2011

Jepun - Control



  • Title: CONTROL~犯罪心理捜査~
  • Title (romaji): Control ~ Hanzai Shinri Sousa
  • Tagline: 心が解ければ、事件が解ける。
  • Format: Renzoku
  • Genre: Police, psychological
  • Episodes: 11
  • Viewership ratings: 13.4%
  • Broadcast network: Fuji TV
  • Broadcast period: 2011-Jan-11 to 2011-Mar-22
  • Theme song: Ginga no Hoshikuzu by Kuwata Keisuke (桑田佳祐) 
Sinopsis

Segawa Rio, seorang detektif yg ditukarkan ke Tokyo Metropolitan Police’s Violent Crimes Division selepas dia ditembak dlm satu kes. Dia diarahkan bertugas dibawah Nagumo Jun, professor psikologi yg mempunyai skil menganalisis  tingkah laku manusia bg menjejak penjenayah.
cerita ni dh lama sgt layan..
dah lupa cerita ni pasal apa... :(

heroin cerita ni tinggi gila,dan lebih tinggi dari hero walaupun tanpa kasut tinggi..

episod-episodnya best..
sebab kesnya byk bermain dgn psikologi dan jugak selalunya unexpected...
dan sedih..contohnya kes budak-budak sekolah membunuh..

pelakon-pelakon tambahan pun famous dan selalu muncul dlm cerita detektif lain. 
seronok... :)

nampaknya kena tengok balik cerita ni bila ada masa..

Selamat Menonton ..!

p/s: dah jumpa website M'sia utk beli ubat/device bg kaum2 TTC.. http://www.iwantababy.com.my/

No comments:

Post a Comment