Pages

Tuesday, December 6, 2011

Jepun - Ouran High School Host Club




  • Title: 桜蘭高校ホスト部
  • Title (romaji): Ouran High School Host Club
  • Format: Renzoku
  • Genre: School comedy
  • Episodes: 11
  • Viewership rating: 2.8%
  • Broadcast network: TBS
  • Broadcast period: 2011-Jul-22 to 2011-Sep-30
  • Theme song: FRiDAY-MA-MAGiC by miwa 
Sinopsis:

Mengisahkan seorang pelajar sekolah tinggi di Ouran Academy bernama Fujioka Haruhi yg dikelilingi sekumpulan lelaki yg menganggotai kelab pelayan. 

Kalau dah biasa layan anime Ouran, tentulah tahu cerita ni adaptasi dari manga dan jugak anime Ouran..

Cerita ni mmg lawak habis..
benda yg terjadi dlm anime,diorg bawak keluar jadi real punya dlm drama ni.

watak Tamaki dgn Haruhi mmg menjadi..
Tamaki ni pernah berlakon sbg pelakon yg ada 'Aura' dlm citer Hanakimi..
mmg dia pandai bawak watak lelaki obses dgn diri sendiri ataupun Haruhi gelar sebagai narcissistic.

kalau drama ni dipanjangkan seperti dlm anime,mesti lagi best sebab dpt cover semua cerita yg terjadi dlm anime..
cerita ni mungkin agak gila-gila bg sesetengah orang.
yg tak boleh terima lawak ,better jgn tengok lah.. hehe
tapi kalau rasa open minded, serius kena tgk.. :)

sebenarnya dah byk cerita Jepun mengisahkan perempuan jadi lelaki..
cuma garapan yg berbeza tu yg kena tgk
setakat ni Hanakimi dan Ouran mmg terbaiklah.

drama ni bukan lawak bodoh semata
ada byk kata-kata nasihat yg Tamaki cuba sampaikan..
mmg berbunga2 lepas translate ke bahasa inggeris
kalau paham Jepun,mestilah ayat tu lebih sedap bunyinya.

DVD set ni beli di kedai yg baru jumpa di The Mines..
dah dekat dgn rumah kalau lepas ni mengidam nak cari DVD
harga pun lebih kurang sama je dgn Wangsawalk
DVD box sgtlah cantik..

ape-ape pun, drama Ouran wajib tonton bg sesiapa yg dah layan anime-nya.. 

Selamat Menonton..!

p/s: dah jumpa website baru tanpa perlu register utk download cerita.mungkinkah lepas ni takperlu beli lagi?..http://chauthanh.info

No comments:

Post a Comment