Pages

Tuesday, December 6, 2011

Jepun - The Negotiator @ Koshonin


  • Episodes: 8
  • Viewership ratings: 13.5 (Kanto)
  • Broadcast period: 2008-Jan-10 to 2008-Feb-28
  • Theme song: Ogon Soul by Shonannokaze 
Sinopsis:
Mengisahkan pasukan Special Investigation Team (SIT) yg bertanggungjawab utk menyelesaikan kes jenayah tanpa perlu melibatkan kehilangan nyawa. Pasukan ini dianggotai oleh pegawai-pegawai lelaki sehinggalah seorang pegawai perempuan diarahkan bertugas di unit tersebut.

Yg pertamanya,heroin ni berlakon dlm Tax Investigation..
Yg keduanya,tak suka perempuan ni..tak tau sebab apa..huhu

jalan ceritanya agak cliche
kelainannya, cerita ni mengisahkan tentang negotiator iaitu jururunding yg selalu kita tgk dalam filem hollywood 
contohnya kes rompakan yg ada tebusan, dll
biasalah..kalau nak negotiate dgn org mestilah slow jer.
mana boleh marah2..so cerita ni kdg2 agak slow..

bila tgk cerita ni baru paham,ada beberapa kod yg selalunya org guna bila nak negotiate
ikut pada latihan yg diterima lah..
contohnya mcm mana nak nyatakan ada berapa org tebusan dlm tempat tu tanpa diketahui penjenayah..

cerita ni ada sambungannya The Negotiator 2..
tak sure lah nak beli ke tidak sebab season 1 ni pun rasa lemau je jalan ceritanya
tapi kes-kes jenayahnya masih menarik utk ditonton.

apa-apa pun, Selamat Menonton.. !

p/s: baru tgk Dragon Zakura yg download sendiri.. perghh gempak..nti review citer tu plak.. :)

No comments:

Post a Comment