Pages

Tuesday, December 20, 2011

Jepun - Puzzle

  • Title: パズル
  • Title (English): Puzzle
  • Format: Renzoku
  • Genre: Mystery, comedy
  • Episodes: 10
  • Viewership rating: 10.2 (Kanto)
  • Broadcast network: TV Asahi
  • Broadcast period: 2008-Apr-18 to 2008-Jun-2008
  • Theme song: Moon Crying by Koda Kumi

Mengisahkan seorang cikgu bahasa Inggeris, Ayukawa, yg mengajar di sekolah lelaki elit. Ayukawa sangat lemah berbahasa Inggeris, sgt mementingkan diri sendiri dari pelajarnya, dan lebih menyukai duit dari benda-benda lain. Namun Ayukawa mempunyai kelebihan utk menyelesaikan Puzzle.

Kalau paham bahasa Jepun, maybe lagi senang nak tangkap puzzle dlm cerita ni
tapi kalau tak paham pun takpe,sebab dlm sarikata ada detail-nya..

cerita ni best dan kelakar.
jalan cerita tak susah..
ada siri yg senang nak teka penjenayah,ada yg susah..

dlm siri ni,ada byk jugak jalan cerita yg diadaptasi dari cerita Trick.
tapi yg pasti Puzzle ni lebih best dari Trick..
jalan cerita tak bosan.
komedi cukup,penyiasatan cukup.
takde aksi-aksi atau perbualan yg tidak diperlukan

cara Ayukawa mengajar Inggeris pun unik..haha
mcm ajar budak2 sekolah tadika..

apa-apa pun..menarik utk ditonton..tak rugi..

Selamat Menonton..!

No comments:

Post a Comment