Pages

Thursday, January 19, 2012

2nd IUI - 1st trip

hari ini, bermulalah perjalanan kedua kami utk menjalani IUI kali kedua.
kali ini dibuat di KL Fertility & Gynecology Center dibawah Dato' Dr Prashant

Doktor terangkan tentang IUI,apa yg akan dilakukan nanti
21/1 - ambil suntikan pertama di klinik
25/1 - ambil suntikan kedua di klinik
28/1 - jumpa dr utk scan ovum

tadi doktor tersilap bagi tarikh.sepatutnya 28/1, tapi doktor bagi 4/2.
nasib baiklah tadi sebelum tidur thari,terfikir pasal ni
bila kira-kira balik,rs dah salah kira dh doktor ni
so dgn beraninya call klinik dan minta admin tu semak balik tarikh
rupa-rupanya doktor salah kira

Alhamdulillah tersedar di peringkat awal.
kalau tak,dah rugi sebab 4/2 tu dah hari ke-18.
time tu dah terlepas ovulation dah kot gamaknya..

bila jadi kes tu,baru terfikir, jgn terima bulat-bulat apa yg doktor ckp
fikir balik,check balik semua details
bila rasa lain mcm je, terus dapatkan penerangan lanjut.
dah 2 kali bersama-sama dgn doktor yg boleh dikatakan agak gagal memahami masalah patient, saya rs dh smpi masa utk tidak mengulangi kesilapan dulu lagi
taknak terima bulat-bulat dan sentiasa buat double check-up..

moga-moga usaha kami kali ini diredhai ALLAH..
Amin.

Kos hari ini:
Byrn utk injection, ubat dan consultation - RM710

No comments:

Post a Comment