Pages

Thursday, January 12, 2012

Jepun - Attack No 1

  • Title: アタックNo.1
  • Title (romaji): Attack No.1
  • Genre: Sports, Human Drama
  • Episodes: 11
  • Viewership ratings: 13.1%
  • Broadcast network: TV Asahi
  • Broadcast period: 2005-Apr-21 to 2005-Jun-23 
Sinopsis:
Mengisahkan seorang pemain bola tampar Ayuhara Kozue, yg sangat ceria dan bersemangat utk menjadi pemain no 1. Di bawah pimpinan jurulatih yg tegas, Inokuma dan Hongo, adakah dia mampu utk mencapai cita-citanya?

Rindunyaa nak main volleyball ni..!
kalau nak main sekarang, mesti lemah sebab dah tak fit..haaha

Bile tgk drama ni,baru tahu kalau nak main volley kena pakai plaster kat jari
barulah tak tergeliat..patutlah dulu asyik tergeliat je..haha

lepas tu kalau nak fit kena buat squat, push up byk2 kali,rajin jog
tapi dulu kitorg main pun suka-suka je.
takde lah training gila-gila mcm dlm citer ni..
takat jog keliling court brapa kali,cukup ah..

bila dah pandai sikit main,barulah jadi wakil kolej..
yg bestnya dapat nombor jugak. no 3..
oklah tu kan for first timer.

berbalik pada drama ni tadi, mmg seronok tgk diorg main.
tp memandangkan cerita ni pasal attack, asyik cerita pasal spike jerla..
tak cerita pun pasal setter sgt..huhu
tapi masa world tournament, coach Inokuma tukar strategi jadikan 2 setter.
(kitorg main dulu guna 2 setter jugak)

cerita ni byk adegan menangis.
unexpected.
semangat.
kental.
rajin usaha.

cumanya sebab ni cerita sports, drama ni tak tunjuk langsung diorg masuk kelas,belajar..
cerita yg menarik utk ditonton bg peminat volleyball
kalau tak minat, takyah tgklah..
sebab byk sgt adegan main bola tampar.
takut korang bosan.. :)

ape-ape pun,cerita ni menarik,
penuh emosi,
penuh semangat perjuangan dan keazaman utk tidak menyerah kalah..
yg penting kena rajin usaha,tak kesahlah sports apa pun yg kita suka..
kalau rajin berlatih,mesti boleh jadi Player No 1 jugak

Selamat Menonton..!

No comments:

Post a Comment