Pages

Tuesday, January 3, 2012

Jepun - Gokusen (Season 1&2)

    Sinopsis:

    Mengisahkan seorang guru Matematik yg merupakan waris ke-4 bg kumpulan yakuza, Ooedo. Bagaimanapun, dia lebih berminat utk menjadi pengajar kepada pelajar kelas 3D yg bermasalah.

    ohooooho...akhirnya habis jugak tengok cerita ni.
    dah beli DVD tapi rosak..maybe sebab player kat laptop ada problem
    last2 download jer..
    akhirnya dah terdownload tiga-tiga season..
    cuma baru tengok 1st season..

    cerita best.kelakar.membina.
    byk rsnya cerita pasal budak bermasalah.
    tapi ini antara yg terbaik..

    memang byk remaja kat dunia ni tak suka org dewasa
    sebab org dewasa suka berlagak yg diorg tu pandai,dh byk makan garam
    so diorg abaikan budak2 tu..
    bila budak2 tu buat hal,diorg salahkan..
    byk masalah yg bermula dari salah didikan..
    yg lebih penting bg org dewasa, kerja,carik duit,sekolahkan anak

    lepas tu semua tanggungjawab dilemparkan dkt cikgu..
    dpt cikgu baik,bertanggungjawab, untunglah..
    tapi kalau dpt cikgu yg 2 x 5 macam mak pak dia, tak ke naya budak tu..
    lebih byk menghukum dari memahami..

    tak ramai yg sebenarnya layak jadi cikgu
    tapi ramai yg layak mengajar.
    ada beza cikgu dgn pengajar.
    yg itu kena pikir2 sendiri..

    Apa-apapun, cerita yg baik utk remaja..
    Selamat Menonton..!

    No comments:

    Post a Comment