Pages

Friday, February 10, 2012

Jepun - Jin 2

  • TV Show: Jin 2
  • Romaji: Jin 2
  • Japanese: JIN-仁- (第2期)
  • Episodes: 11
  • Release Date: April 17 - June 12, 2011
  • Runtime: Sundays 21:00-21:54
  • TV Ratings: 20.6%
  • Language: Japanese
  • Country: Japan 
Sinopsis:

2 tahun telah berlalu sejak Dr Minakata Jin menjejakkan kaki ke zaman Edo. Kali ini Dr Jin berusaha menyembuhkan penyakit beri-beri yg dihidapi oleh ibu kepada Saki dan mencari cara utk kembali ke zaman moden.

Dah lama tinggal citer ni..
Tak dpt tgk DVD ke-3 sebab tak boleh play guna laptop.
padahal dah beli citer ni tahun lepas.uhukkk...

so bila dah beli Home Theater, baru dpt sambung layan citer ni
tp dah hilang feel plak rasanya.

ape-ape pun, citer ni mmg best..!
walaupun episod yg dekat2 nak final tu agak slow, tp ending mmg layan lah..
tak sangka pulak mmg dia betul2 pergi sana dan ubah sejarah!
tapi bukan sejarah dunia lah..
sejarah dia dan org2 di sekeliling dia jer.
mmg gila...!

mesti byk org kat dunia ni yg berharap sgt boleh patah balik ke masa silam,utk ubah sejarah.
ada yg nak jadi org penting dlm sejarah.
ada yg nak ubah dunia jadi lebih baik
tapi kalau tersilap tindakan,mungkin semua boleh jadi lebih buruk dari keadaan asal.
sebab tu omputih kata 'life must goes on'
benda buruk yg telah berlaku dulu,lupakan dan jadikan sbg pengajaran..
benda yg baik, simpan dlm 'buku',jadikan kenangan..

mungkin nmpk citer Jin ni lebih pada medical je
sebenarnya apa yg drama ni cuba sampaikan adalah lebih dari itu..
kena selami dan hayati sendiri dialog drama utk cari apa maksud sebenar drama ni.

Selamat Menonton..!

No comments:

Post a Comment