Pages

Wednesday, February 8, 2012

Jepun - Triangle

  • Title: トライアングル
  • Title (English): Triangle
  • Format: Renzoku
  • Genre: Mystery, suspense
  • Episodes: 11
  • Viewership rating: 12.3 (Kanto)
  • Broadcast network: Fuji TV, KTV
  • Broadcast period: 2009-Jan-06 to 2009-Mar-17
  • Air time: Tuesday 22:00
  • Theme song: Sayonara wa Iwanai by Oda Kazumasa
Sinopsis:

Drama ini bermula dengan pembunuhan seorang budak perempuan berumur 10 tahun pada tahun 1984.15 tahun selepas had kes melepasi tempoh masa, seorang doktor, Goda Ryuji berhenti dari menjadi doktor dan berkerja sebagai detektif di Interpol, Paris. Dia kembali ke Jepun pada tahun 2008 dan berusaha utk menjejaki pembunuh sebenar bagi kes tersebut bersama-sama dengan seorang detektif,Kuroki Shun.

Ohhh...sakit kapla tgk cerita ni...
Suspense betul..sampai tak boleh tido pk sapa pembunuh sebenar..
sepanjang mencari pembunuh tu,mcm2 kes jadi
tapi yg peliknya bukan pembunuh tu yg buat..hehe..Suspense kan??

dlm drama ni,ramai pelakon famous tau.
jalan cerita pun best.
kalau nak tau sape pembunuh,kenalah tengok sampai habis! :)

zaman dulu,maybe polis tak cekap.
sebab tu smpi 25 tahun pun tak settle lagi.
zaman skrg,confirm sekejap je boleh senaraikan suspek.
sebab motif pembunuhan budak perempuan tu kuat
mustahillah polis dulu tak check..kan?

itulah bezanya bila suka tgk drama penyiasatan, kita akan terbawak-bawak dgn cara mencari penjenayah..
kita akan narrowed down penjenayah berdasarkan musuh-musuh di sekeliling mangsa.

bila tgk cerita ni,terpikir jugak,
manusia ni slalu anggap org yg suka berahsia,
org yg perangai pelik sbg penjenayah..
kalau nak siasat kes, jgn percaya pada sesiapa..
apa-apa yg tertinggal, walaupun pahit,itulah realitinya..

Selamat Menonton..!

No comments:

Post a Comment