Pages

Wednesday, July 4, 2012

Jepun - Yukan Club

  • Title: 有閑倶楽部
  • Title (romaji): Yukan Club
  • Also known as: Leisure Club
  • Format: Renzoku
  • Genre: School comedy
  • Episodes: 10
  • Viewership ratings: 12.63
  • Theme song: Keep The Faith by KAT-TUN 
Sinopsis :

Mengisahkan 6 sahabat yg menjadi menubuhkan 'Yukan Club' bagi mengisi masa lapang dan menyelesaikan misteri di sekitar mereka. Shochikubai Miroku (Akanishi Jin) anak kepada pesuruhjaya polis (bapa) dan pengembara (ibu). Seorang yg pandai berlawan, mempunyai ramai kawan dan sgt meminati motosikal besar. Kikumasamune Seishiro (Yokoyuma Yu) anak kepada pemilik hospital terbesar. Dia ialah seorang yg pintar dan pandai berlawan. Bido Granmarie (Taguchi Junnosuke) ialah anak kepada duta Swedish. Kenbishi Yuri (Minami) ialah anak kepada presiden Kenbishi Business. Dia seorang yang kuat makan dan pandai berlawan.Hakushika Noriko (Kashii Yu) ialah anak kepada pelukis Jepun terkenal dan ibunya seorang yg datang dari keluarga yg mengagungkan upacara minum teh tradisi.Kizakura Karen (Suzuki Emi) ialah anak kepada peniaga emas (ibu) dan bercita-cita untuk berkahwin dengan lelaki kaya. 

Lama jugak lah cerita ni wujud dlm hard disk
Itu pun lepas adik suruh download  sebab katanya kelakar..
mula-mula tengok episod 1 dengan husband.
mcm tak best sebab mcm bodoh-bodoh je wataknya
tapi lepas layan semula bermula minggu lepas, baru rasa mcm ada hook!

misterinya takde lah susah sangat
yg kelakarnya ialah sikap setiap ahli kelab bila bertemu sesuatu perkara
seorang pandai.
seorang kuat makan.
seorang anti lelaki.
seorang gila lelaki kaya.
seorang yg kuat dan nampak cool tapi beremosi.
seorang lagi perasan handsome.

apa-apa pun, drama ini mmg best utk ditonton..
cuma elakkan membuang masa walaupun kita berasal dari keluarga berada.
rajin belajar, dan berusaha utk balas jasa ibubapa kita.
walau sekaya mana pun keluarga kita, kita tetap tidak mampu utk mengalahkan orang yg berilmu.. (mungkin boleh menang dgn cara kotor je lah)

Selamat Menonton..!

No comments:

Post a Comment