Pages

Wednesday, September 12, 2012

Jepun - Lucky Seven

  • Title: ラッキーセブン
  • Title (romaji): Lucky Seven
  • Format: Renzoku
  • Genre: Detective, comedy
  • Episodes: 10
  • Viewership rating: 15.6% (Kanto)
  • Broadcast network: Fuji TV
  • Broadcast period: 2012-Jan-16 to 2012-Mar-19
  • Air time: Monday 21:00
  • Theme song: Wild At Heart by Arashi 
Sinopsis: 
Mengisahkan 7 orang detektif yg berlainan karakter cuba menyelesaikan kes-kes yg diberi oleh klien mereka dengan cara tersendiri. Shuntaro, detektif baru yg lebih mementingkan emosi dan kepuasan pelanggan untuk menyelesaikan satu-satu kes. Nitta pula detektif senior yg bersikap kelakar dan tegas, pandai berlawan, sering berbalah pendapat dengan Shuntaro.

drama yg sgt byk aksi berlawan..
ya..bukan lawan gaya silat elak batu..
tapi lawan betul-betul la...
first time tgk drama detektif yg byk aksi

jalan cerita not bad..
kisah pun simple-simple je sebab ni syarikat detektif biasa je kot
lebih kurang mcm Detektif Mouri dlm Detective Conan..
yg slalu siasat pasal kecurangan, stalker, dan isu-isu biasa.
dan ada isu kecil yg membawa kepada isu lebih besar..
drama ni lebih kepada nak cerita pelbagai watak je kot
ada unsur-unsur positif, itu biasalah,mesti kena ada

menjadi suatu yg sgt biasa dlm cerita detektif, siri akhirnya mesti nak selesaikan masalah hero/heroin..
kenapalah selalu cliche sgt..huhu


yg membuatkan cerita ni menarik ialah..Nitta...!
hero dlm cerita Voice..
mmg terbaiklah lakonan dia dlm cerita ni
patut dia yg jadi Hero..ciss..tak berapa suka Jun Matsumoto..harap maap..

kesimpulannya, drama yg ok-ok sahaja
menjadi luar biasa dengan kemunculan Nitta...
oh terlupa watak yg best, Junpei-san..
suami si Ueto Aya dlm Abarenbo Mama..
sape yg suka aksi, mmg patut tgk drama ni
aksi dia mmg terbaiklah
nampak real dan cool...

Selamat Menonton..!

No comments:

Post a Comment