Pages

Thursday, December 20, 2012

Jepun - Maou

  • Title: 魔王
  • Title (romaji): Maou
  • Format: Renzoku
  • Genre: Suspense drama, Romance
  • Episodes: 11
  • Viewership rating: 11.4 (Kanto)
  • Broadcast network: TBS
  • Broadcast period: 2008-Jul-04 to 2008-Sep-12
  • Air time: Friday 22:00
  • Theme song: truth by Arashi
  • Insert song: live/evil by Sawano Hiroyuki
  • Related TV show: The Devil (KBS2, 2007)
Sinopsis:
Mengisahkan seorang peguam yg digelar 'Angel Lawyer' merancang untuk membalas dendam kepada pihak yg bertanggungjawab menyebabkan keluarganya mati. Dia diburu oleh seorang polis yg mempunyai kisah hitam sebelum bergelar detektif.

mmm.....Maou ialah syaitan..
tak pasti siapa yg syaitan dalam cerita ni
seorang abg yg ingin membalas dendam?
atau seorang ayah yg melindungi anaknya dari dikenakan tindakan undang-undang?

sepatutnya kena layan cerita ni dulu baru layan 'The Locked Room Murders'
sisi lain seorang pendendam..
suka menangis sampai meleleh hingus..
tak sesuai...huhu

jalan cerita mmg terbaik
rancangan utk membalas dendam dah diatur lama..
sekali nmpk mcm kebetulan..
kalaulah dia tak hantar sampul merah tu, rasanya takde siapa akan jangka semua tu pembunuhan dgn niat tanpa mengotorkan tangan sendiri..

ada scene cintan-cintun, forward jela DVD tu
malas nak layan..habis lari mood misteri..

agak-agaknya kalau kitalah yg kehilangan ahli keluarga dan tiada hukuman dikenakan kepada pelaku, ape yg kita boleh buat?
banyak kan kes mcm ni di Malaysia sekarang.


apa agaknya tindakan yg sesuai?

adakah membalas dendam jalan terakhir kita?

apa-apa pun, Selamat Menonton..!

No comments:

Post a Comment