Pages

Wednesday, May 15, 2013

Jepun - Untouchable

  • Title: アンタッチャブル
  • Title (English): Untouchable
  • Format: Renzoku
  • Genre: Mystery, comedy
  • Episodes: 9
  • Viewership rating: 8.2 (Kanto)
  • Broadcast network: TV Asahi
  • Broadcast period: 2009-Oct-16 to 2009-Dec-18
Sinopsis:

Narumi Ryoko telah dibuang kerja dari syarikat penerbitan terkenal dan terpaksa bekerja di syarikat penerbitan bertaraf rendah yg hanya menyiarkan skandal-skandal sahaja. Di sana dia menyiasat setiap skandal sehingga terjerumus ke dlm organisasi rahsia yg berbahaya.

mula-mula sekali nak tanya, siapa jahat dlm cerita ni?
kalau nak tahu, mmg kena tengok sampai habis..
adalah 2 episod sebelum tu dah boleh teka siapa jahat..
tapi tengok sampai habis, baru faham rasanya... :)

drama-drama sekarang ni lebih terarah kepada crime organization yg ditubuhkan utk mengubah dunia, negara, dan mcm-mcm lagi yg dianggapkan tidak sempurna..

tiada benda yg sempurna melainkan-Nya..
itu pasti..

seperti biasa, watak utama ni mmg tak boleh diubah
kebanyakan cerita yg dia berlakon, mesti macam sewel-sewel skit.. :)

reporter...
tugas utama sepatutnya melaporkan cerita-cerita benar..fakta..
tapi disebabkan segelintir mereka yg gila glamour, masyarakat dah pandang rendah kerjaya ini..
itupun majalah mengarut masih lagi laku.. Mangga..
saya suka makan mangga tapi tak suka langsung majalah Mangga..!
ini penghinaan terbesar terhadap buah mangga yg sedap...!!

di negara mana pun akan ada syarikat yg keluarkan majalah mengarut
kita sebagai pengguna kena tunjukkan kepandaian kita..
zaman sekarang dah makin ramai yg pandai..
sebab tu majalah agama makin laku di pasaran.
alhamdulillah.. :)

berbalik kpd drama tadi, wartawan sepatutnya tidak takut melaporkan benda yg betul
dan jgn sesekali laporkan berita fitnah..
memanglah sedap duit masuk..
tapi taktaulah sedap ke tidak nak menjawab di sana nanti..

Wartawan, 
Jadilah org mulia sbg contoh tauladan kepada semua..

Apa-apapun drama ni best

Selamat Menonton..!

No comments:

Post a Comment